Jesteśmy gotowi na RODO

Obowiązek informacyjny na podstawie art. 13 RODO

 

Drogi Kliencie!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo.

Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.
Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

 

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym w jaki sposób Twoje dane osobowe będą wykorzystane jest Bit Serwis Arkadiusz Zamarja, 10-166 Olsztyn, ul. Kotańskiego 6, NIP: 7390001257.

 

Okres przetwarzania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez minimalny niezbędny okres wymagany do zrealizowania celu dla którego zostały zebrane lub przez okres trwania umowy lub w celu wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, szczególnie prawa podatkowego i rachunkowego.

Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:
-  przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych lub
-  cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.
 

 

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Podajesz swoje dane dobrowolne, ale w niektórych przypadkach może być konieczne ich podanie do zawarcia umowy, podjęcia współpracy lub skorzystania z naszych usług.

 

Sposób przetwarzania

Dane osobowe są przez nas przetwarzane w sposób zautomatyzowany i niezautomatyzowany.
 

Cel przetwarzania:
Dane osobowe są przetwarzane w celu:

-  zawarcie i realizacja umowy (kupna, sprzedaży lub świadczenia usług w tym drogą elektroniczną),
-  zakładanie i zarządzanie Twoim kontem lub kontami, oraz zapewnienie obsługi Twojego konta, transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
-  obsługa reklamacji, gdy złożysz taką reklamację;
-  obsługa zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy, maila lub przez telefon);
-  kontaktowanie się z Tobą, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług;
-  marketing bezpośredni, zapewniamy Cię, że nie lubimy spamu i nie będziemy tego robić, a Twoje dane nie zostaną przekazane innym podmiotom w celach reklamowych;

Możemy także przetwarzać dane w celu badania Twojej satysfakcji z naszych usług.
Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.

Możliwość cofnięcia zgody:
Możesz cofnąć zgodę na przetwarzanie danych w każdej chwili. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

Bezpieczeństwo Danych
Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa.

Twoje uprawnienia
Twoim prawem wynikającym z RODO jest prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw.
Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (w skrócie GIODO) ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Usługi zewnętrzne i odbiorcy danych
Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane. Poniżej znajduje się lista kategorii odbiorców Twoich danych:
-  osoby współpracujące z nami na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające naszą bieżącą działalność;
-  podmiot realizujący dostawę towarów;
-  dostawcy płatności, banki, instytucje finansowe, podmioty świadczące da nas usługi księgowe;
-  podmiot zapewniający usługi poczty elektronicznej;

Przekazywanie danych osobowych do Państw spoza Unii Europejskiej
Twoje dane osobowe nie będą przetwarzane podmiotom spoza Unii Europejskiej.

Jak się z nami kontaktować?

Chcesz skorzystać ze swoich uprawnień dotyczących danych osobowych?
A może po prostu chcesz zapytać o coś związanego z przetwarzaniem przez nas Twoich danych?
Napisz na adres e-mail: bitserwis[at]bitserwis.com[dot]pl

 

 

 

Powyższa wiadomość ma charakter czysto informacyjny i ma na celu troskę o bezpieczeństwo Twoich danych osobowych.

 

Dziękujemy za poświęcenie chwili czasu na ten cel.

 

Zespół BIT SERWIS